Genoeg dingen om te doen

Wat doe je als echte vakman als je tijd over hebt? Dan ga je klussen natuurlijk! Afgelopen maanden waren hectisch in verband met het corona virus maar dit was wel een mooie gelegenheid om weer eens aan het werk te gaan. Ik besloot de gereedschapskist uit de schuur te halen en aan de slag te gaan, maar waar moest ik beginnen? Eerst maar beginnen met de kleine dingen, zoals de leuning van de trap die al weken los zit en de matjes even vervangen. Wat zal ik verder eens doen? Uiteindelijk heb ik dat uitermate vervelende keukenkastje maar gemaakt die altijd piept als je hem open en dicht doet.

Het grotere werk

Met de eerste kleine dingetjes was ik vrij snel klaar. Het volgende wat op het lijstje stond was het schilderen van de schuur, maar ik had natuurlijk geen verf. Ik ben snel naar de bouwmarkt gegaan om verf te halen. Toen ik het eindelijk had gevonden viel mijn oog op een stapel laminaat. De woonkamer mag ook eigenlijk wel een nieuw vloertje gebruiken. Maar goed, eerst maar eens die schuur schilderen. Daar ben ik verder nog een aantal uren mee bezig geweest en toen besloot ik dat ik er genoeg van had. De tuin ziet er gelukkig al een stuk beter uit. Na een lekkere dag klussen ben ik met een lekkere kop koffie op de bank geploft. Morgen weer een nieuwe dag.

Weer aan de bak

Tijdens het drinken van mijn overheerlijke koffie had ik goed de tijd om de vloer eens te inspecteren. Het laminaat was krom geworden door de jaren heen en het was ook aan één kant van de kamer wat verkleurd. Ik besloot toch de stap te maken en eens wat prijzen te gaan vergelijken. Ik wist immers nog wat de pakketten bij de bouwmarkt kostte. Uiteindelijk kwam ik op een goeie aanbieding van De Laminaat Expert – laminaat inclusief leggen. Even het meetlint uit de kast trekken zodat ik weet hoeveel ik nodig heb en bestellen maar. Binnen no-time was het binnen en ik kon beginnen met werken. Ondervloertje erop, decoupeerzaag erbij en knallen. Na wederom een harde dag werken lag hij er. De spullen konden weer naar binnen en de woonkamer was weer als nieuw. Nu eens bedenken wat het volgende is wat op het lijstje staat.

Geef een reactie