Tuinonderhoud

De wintermaanden zitten er weer bijna op en de lente kan zich ieder moment aandienen. Het moment om je tuin weer wat extra aandacht te geven. De groene aanslag zit waarschijnlijk weer dik op je tegels en het geheel zal er na de natte periode wat grauw en grijs uitzien. Om weer een mooie verzorgde tuin te krijgen is het belangrijk om te beginnen met een schoonmaak sessie.  Mocht je er in de herfst niet aan zijn toegekomen dan kan je ook gelijk beginnen met de bomen en struiken te snoeien. Breng er weer een mooi model in zodat ze weer mooi aan kunnen groeien. De groene aanslag verwijderen is dan een volgende stap. Tegenwoordig zijn er diverse milieuvriendelijke manieren om dit te verwijderen. Vervolgens kan het plannen maken beginnen.

Tuinverbouwing

Als je tuin er weer helemaal schoon en fris uit ziet kan je gaan na denken over de indeling van je tuin. Vind je de stenen die je hebt nog wel mooi? Ziet je gras er nog wel goed uit? En zijn de meubelen nog intact? Je kunt beginnen met te kijken naar eventueel een nieuwe schutting.  Schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Houten tuinschermen zijn de meest voorkomende. Een nieuwe schutting geeft je tuin direct weer een mooie uitstraling. Je kunt de schutting zelf plaatsen als je handig bent maar het laten plaatsen door een vakman is zeker een aanrader. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om nieuwe tegels in je tuin te leggen. Het kan weer een hele frisse uitstraling aan je tuin geven en het scheelt schoonmaak werk. Tegels zijn ook in ontelbaar veel soorten en maten te verkrijgen. Online of bij een tuincentrum kan je een prima indruk van het assortiment krijgen.

Accessoires

Bij de diverse tuincentra zijn er steeds luxere en complete loungesets te verkrijgen. Een lounge set maakt van je tuin een echt buitenverblijf waar je heerlijk kunt ontspannen. De loungesets zijn meestal weersbestendig en alleen de kussens moeten er dan uitgehaald worden bij regenachtig weer. De trend is ook dat mensen ook op koudere momenten in hun tuin willen genieten. Je kan ervoor kiezen een veranda te plaatsen zodat je altijd droog kan zitten. Verder wordt het gebruik van warmtelampen in tuinen ook steeds populairder. Het klimaat in ons land is niet zo stabiel dat het altijd zonnig en warm is. Een warmtelamp kan dan uitkomst bieden om toch heerlijk warm te genieten in je tuin.

Geef een reactie