Je badkamer renoveren

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen of wil je misschien gewoon een verbouwing in je eigen huis? Dan is het van belang dat je een goed plan maakt met hoe je dit wilt aanpakken. Wil je echt alles veranderen of zijn het maar een paar kleine dingen die je wilt? Om de renovatiewerken vlot en aangenaam te laten verlopen, kan je heel wat voorbereidend werk uitvoeren. Maak een planning op en kijk na wat vernieuwd moet worden en hoeveel dit ongeveer zal kosten. Zo voorkom je onvoorziene kosten, tijdverlies en ergernissen zodra het werk van start gegaan zijn.

Een plattegrond maken

De meeste badkamermeubels en sanitaire toestellen hebben standaard afmetingen. Naar de winkel hollen om alles op te meten is dus helemaal niet nodig. Je neemt gewoon een blad papier en tekent het grondplan uit op schaal 1/50. Dit doe je door alle afstanden in centimeter te delen door 50. Op een gewoon A4-blad is plaats voor badkamers tot 10 meter breed. Vervolgens kan je kaartjes maken op dezelfde schaal met alle elementen die je wil plaatsen. Je hoeft dan enkel nog te puzzelen tot je tevreden bent met de indeling.

De sanitaire meubelen

Zodra je plattegrond vast staat is het tijd om meubels te gaan uitzoeken. Kijk goed naar de prijs kwaliteit verhouding en spreek goed door wat de mogelijkheden zijn in jouw badkamer i.v.m. leidingen enz. Had je voorheen een normale douchecabine en wil je nu misschien wel voor een inloopdouche gaan? Let dan ook goed op alle afvoer putjes en of dit mogelijk is in jouw badkamer. Want laten we eerlijk zijn, als het allemaal mogelijk is is een inloopdouche natuurlijk helemaal te gek! Naast de prijs van de inloopdouche zelf moet je ook goed kijken naar de aansluiting kosten. Het is vaak best een hele klus om een inloopdouche te monteren dus hou daar ook rekening mee. Als dan je douche staat kan je naar de rest van de badkamer gaan kijken. Vaak neemt een inloopdouche best veel ruimte in beslag waardoor er dan geen ruimte meer is voor een bad. Wel is het handig om te kijken naar een nieuw toilet. Een hangend toilet ziet er mooi en strak uit en is helemaal van deze tijd. Een toilet kopen van Douche concurrent is daarom een goede optie. Zodra alle grote meubelen staan kan je gaan kijken naar accessoires. Wil je je badkamer zoveel mogelijk in 1 kleur houden of ga je liever voor wat gemengde kleuren. Je kan het allemaal zelf bepalen!

Geef een antwoord