Grote familie

Met de familie van mijn vaders kant heb ik een erg hechte band. Het is een grote familie omdat mijn vader twee zussen en twee broers heeft. Zij hebben ook allemaal kinderen. In totaal zijn we met ongeveer 24 familieleden. Toch zijn we een erg hechte familie omdat we elkaar zoveel zien. Al sinds ik mij kan herinneren hebben we minimaal twee familieweekenden per jaar. Eentje valt altijd rond november. Dit noemen wij het snoeiweekend. In dit weekend gaan we met zijn alle naar opa en oma hun grote huis om te helpen in de tuin. Overdag wordt er in de tuin gesnoeid, gezaagd en geveegd om hun tuin weer winterklaar te krijgen. Sinds een aantal jaar doen we dit als een cadeau voor mijn opa zijn verjaardag. Hun tuin is zo groot dat ze het niet meer met zijn tweeën winterklaar kunnen maken. Overdag zijn we dus met zijn allen hard aan het werk. Aan het einde van de middag staat er vaak een lekkere borrel met allerlei hapjes klaar. Dit is een warm binnenkomen na een dag in de tuin te hebben gewerkt.

 

Kamperen met de honden

Een ander vast familieweekend wat we hebben is bij hemelvaart. Al 15 jaar hebben we de traditie om met de hele familie te gaan kamperen voor vijf dagen. Iedereen neemt vrij bij hemelvaart en komt naar dezelfde camping. Vaak is dit een natuur camping zodat we ook lekker kunnen wandelen of mountainbiken. Afgelopen jaar was deze camping in de buurt van Berg en Dal. Het leuke aan het kamperen vind ik dat ook de honden van mijn tante mee kunnen. Ze heeft twee herdershonden, eentje met een bruine vacht en eentje met een zwarte vacht. Het zijn prachtige honden die goed luisteren. Vooral de jongste hond is erg speels en rent veel rond op de camping. Ik kan uren met ze spelen en door het bos wandelen. Na een paar uur zijn ze moe en liggen ze vaak naast de tent in hun hondenmand. Mijn tante neemt deze altijd overal mee naar toe. Zij vinden dit fijn omdat ze dan altijd hun eigen plekje hebben. Als ze moe zijn of rust nodig hebben kunnen ze zich daar altijd terugtrekken.

 

Neven en nichten weekend

Afgelopen zomer hebben we ook voor het eerst een neven en nichten weekend gehouden. We wilde een keertje zonder de ooms en tantes weg. Dus hebben we met alle kleinkinderen afgesproken om een gezellig weekend te houden. Dit beviel heel erg goed bij iedereen. Het is wel anders zonder de ooms en tantes maar het is wel persoonlijker omdat we dan met een kleine groep zijn. Kortom het was voor herhaling vatbaar maar we houden ook de grotere familieweekenden erin. 

 

Geef een antwoord