Wees lief voor jezelf!

Hoe lief ben jij eigenlijk voor jezelf? Gun jij jezelf veel, of ben jij altijd streng en kritisch naar jezelf toe? Ik merk dat veel mensen veel milder naar anderen toe zijn dan naar zichzelf. Zo was ik zelf ook jarenlang. Maar een tijd geleden heb ik het roer omgegooid. Ik ben nu mijn eigen beste vriendin en heb het beste met mezelf voor. In deze blog vertel ik hoe ik dit doe, ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Altijd kritisch

Jarenlang was ik enorm kritisch op mezelf. Op een of andere manier had ik altijd wel iets aan te merken op mezelf: hoe ik er uit zag, hoe zwaar ik was, hoe ik presteerde op mijn werk of in sociale situaties. Het zeurende stemmetje in mijn hoofd hield nooit op. Ik was het helemaal beu! Ik was mijn eigen grootste vijand en kraakte mezelf helemaal af. Op een bepaald moment zat ik er helemaal doorheen en had ik een fijn gesprek hierover met een vriendin van mij. Zij heeft me doen inzien dat deze strenge houding nergens voor nodig is. Want als jij jezelf niks gunt, waarom zouden anderen dat dan wel doen? Wees lief voor jezelf en maak het jezelf makkelijk! Ik voelde me enorm opgelucht na dit gesprek en het heeft echt mijn leven veranderd.

Geef toe aan jezelf

Nu luister ik naar mijn gevoel en doe ik waar ik zin in heb. Vroeger liet ik anderen mijn agenda bepalen. Als ik ergens geen zin in had deed ik het toch, om anderen maar niet teleur te stellen. Nu doe ik dat niet langer: ik ben zelf baas over mijn agenda. En ik geef veel sneller toe aan mijn eigen behoeftes. Als ik zin heb in een avondje ontspanning dan doe ik dat! En ik had altijd al de wens om een verre reis te maken. Nou, dan doe ik dat lekker! Ik heb een Rondreis Zuid-Afrika geboekt voor komende zomer, ik kan niet wachten om te gaan.

Lief voor jezelf, lief voor anderen

Wat me heel erg opvalt is dat sinds ik deze nieuwe Lifestyle leef, ik ook veel meer liefde en aandacht voor anderen heb. Ik ervaar veel minder stress of irritaties, en mijn sociale contacten zijn er allemaal op voorruit gegaan. Dit merk ik zowel op mijn werk als in de relaties met vrienden en familie. Mijn leven is op zo veel vlakken mooier geworden, dit is iets wat ik iedereen ontzettend gun.

Hopelijk heb je wat aan mijn blog, ik gun jou ook deze manier van leven.

 

Geef een antwoord