Jouw tuin een opknapbeurt geven

We zitten inmiddels al een tijdje in de winter. Dat betekent dat de tuin er bij vele van jullie vaak niet al te best meer uit zal zien. Verdorde blaadjes door heel de tuin, bomen en planten die er zielig uit zien en aardig wat aanslag op je tegels. Het voordeel is dat langzamerhand het voorjaar er wel weer aan zit te komen. Mooie lange zomeravonden waarbij je lekker met je vrienden en familie in je tuin wilt genieten. Maar dan moet er nog wel een hoop aangepast worden. Want als je lekker wilt genieten in je tuin is het wel leuk als je tuin er een beetje fraai uit ziet. Voor al deze opkomende mooie zomer dagen is het natuurlijk wel ban belang dat jouw tuin er klaar voor is. Voor een gezellige BBQ met vrienden of een speelmiddag met de kinderen. Het gebeurt allemaal in de tuin!

Het gazon

Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van je tuin klaar is voor het voorjaar. Misschien heb je al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost. Als je nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die je kunt maken. Wanneer je gras hebt in je tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. De kans is groot dat het gazon er wel eens groener en levendiger uit heeft gezien dan nu. Begin ten eerste eens met het maaien van het gras zodat het er weer net zo fris uitziet als jouw haren na een knipbeurt. De ideale hoogte van het gras voor de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter.

De tuin opknappen

Als je gras er weer helemaal tiptop uit ziet zijn je tegels aan de beurt. Het kan best zijn dat er door de winter wat groene aanslag op de tegels zit. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit. Dit kan je gemakkelijk weg krijgen met een hoge druk spuit en wat tegelreiniger. Dan is het tijd voor het onkruid. Onkruid groeit het hardst in de zomer dus waarschijnlijk ben je het ergste al voor. Als dit ook allemaal is verwijderd zien de tegels er alweer een stuk mooier uit.

De aankleding van de tuin

Als je een tuin hebt met een overkapping dan kan je daar ’s zomers de eettafel zetten. Maak het wat leuker met verschillende lampjes en kussentjes en zo kan je ook ’s avonds daar gezellig zitten. Zet in de tuin wat leuke fleurige bloemetjes, dit geeft ook een leuke zomerse uitstraling. Ook wat mooie nieuwe planten in je tuin kunnen een wereld van verschil maken. Een hedera hibernica of een klimop tegen je schutting kan er heel fleurig en fris uit zien.

Geef een antwoord