Een bewuste Lifestyle voor het hele gezin

Ben jij op zoek naar manieren om een bewustere Lifestyle te leven met het hele gezin? Dan kan deze blog je op weg helpen! Een gezinsleven kan voor de nodige hectiek zorgen en dan is het soms moeilijk om bewuste keuzes te maken. Terwijl juist in die hectiek wat extra rust meer dan welkom is. Creëer daarom meer bewustzijn en je zult zien dat dit je levenskwaliteit ten goede komt. In deze blog lees je een paar tips die jij gemakkelijk in je dagelijks leven kan toepassen.

Aandacht voor eten

Hoe bewust gaan jullie met eten om? Een paar kleine aanpassingen kunnen je al heel anders in het leven doen staan. Neem bijvoorbeeld eens jullie eetmomenten onder de loep. Hebben jullie vaste tijdstippen dat er gegeten wordt, of eet iedereen heel de dag door op de momenten dat het hem uitkomt? Probeer hier een duidelijk ritme in te krijgen. Beperk de momenten tot drie hoofdmaaltijden, en eet dan met z’n allen aan tafel. Zo heb je ook meteen weer wat quality time met elkaar. En let ook op wat je eet. Hoeveel van jullie eten is vers, zelfgemaakt en gezond? Probeer meer en meer over te stappen op een dieet van hoogwaardige en gezonde producten. Je zult zien dat een deze producten niet alleen veel lekkerder smaken, maar dat ze ook een stuk gezonder zijn dan bewerkte alternatieven. Je zult je ook nog eens een stuk fitter gaan voelen!

Aandacht voor elkaar

Hierboven hadden we het al even over die quality time met elkaar. Hebben jullie thuis nog echt aandacht voor elkaar, of leven jullie meer langs elkaar heen? Probeer vaste momenten in te bouwen dat er weer echt tijd voor elkaar is. Dus maak bijvoorbeeld een korte wandeling voor het slapen gaan, maak van het zondagsontbijt een echt feestje of kook samen met je kinderen. Want ook praktische dingen kunnen een quality momentje zijn. Zolang je maar aandacht voor elkaar hebt en echt even luistert naar de ander.

Minder schermtijd

Bij een bewuste Lifestyle hoort ook een bewuste omgang met elektronica. Onopgemerkt besteed je veel meer tijd aan je telefoonscherm of TV dan je zou willen. Schrap de tijd die je aan deze schermen besteed en gebruik je tijd in plaatst daarvan voor een hobby of ontspanning. Doe spelletjes met je kinderen, maak een puzzel of ga sporten. Leer je kinderen dat er ook ander speelgoed is dan elektronische artikelen. Wat dacht je van de dieren van Schleich? Dit daagt je kind echt uit zijn/haar eigen creativiteit te gebruiken. Niet alleen leuk maar dus ook erg leerzaam!

Geef een antwoord