Verbeter je leven: wees zuinig en economisch

Oké, als je deze kop leest dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan een verbetering van je leven. Hoe kan zuinig en economisch leven jouw comfort nu vergroten? Geloof me, het kan. Ik was er eerst ook wat sceptisch over, maar sinds ik ermee begonnen ben, merk ik echt dat het resultaat heeft. Het belangrijkste wat het me heeft opgeleverd is financiële rust en geloof me, dat is echt heel wat waard. Nu ik weet dat ik er financieel goed voorsta, kun je goed nadenken over de toekomst en daar reële plannen voor maken. Ik heb veel kunnen sparen en wie weet waar dat allemaal nog van pas komt. Maar wat heb ik dan precies allemaal gedaan?

Motorverzekering vergelijken en huismerken

Het zal je verbazen wat je allemaal kunt doen om aan het eind van de maand geld over te houden. Internet staat wat dat betreft vol met handige tips en ik zou me daar zeker eens in verdiepen. Zo kijken we elk jaar welke energie leverancier goedkoper is. Dat zit hem meestal in leuke aanbiedingen die je als nieuwe klant krijgt dus het loont af en toe van energie leverancier te wisselen. Iets anders waar je geld op kan winnen is je motorverzekering. Een motorverzekering vergelijken op een onafhankelijke site kan je ook weer talloze euro’s besparen. En doe dat niet een keer, maar controleer hem elk jaar. Jouw omstandigheden veranderen misschien en de aanbieders komen ook met nieuwe voorstellen. Waar ik ook heel veel op bespaar is het kopen van huismerken in de supermarkten. Dat scheelt echt enorm. Voor een euro koop ik een prima fles shampoo van het huismerk waar een merkshampoo gelijk vijf euro duurder is. En ik heb me voorgenomen elk huismerk te proberen. Als het tegenvalt, kan ik altijd weer terug naar het merkproduct. Maar dat gebeurt eigenlijk zelden.

Goedkope uitjes

Met het sparen van bonnetjes, door mee te doen aan veilingen en dat soort zaken bespaar ik ook veel op uitjes terwijl ik dan toch uit kan gaan. Wij doen elk jaar mee aan het sparen van munten voor een goedkopere entree in een attractiepark. Dat levert echt tientallen euro’s op. Op internet vind je allerlei handige manieren om goedkoop uit te gaan. Al het geld dat ik over houd, spaar ik. Ik heb nu een flinke buffer en als er wat kapot gaat, schiet ik niet meer in de stress. K kan het vervangen. Op de goedkoopst mogelijke manier uiteraard. Dus verander je lifestyle en bespaar. Het levert je zoveel op!

Geef een antwoord