Het festivalseizoen staat weer voor de deur

Op social media zie je overal al weer advertenties voorbij komen voor de komende festivals van dit jaar. En dat is logisch, er zijn zoveel festivals in België en Nederland, dat je je op tijd moet gaan oriënteren. Als je wilt, kun je iedere week helemaal los gaan op een festival. Je moet dat dus goed plannen en er flink voor sparen. Want al die festivals, die kunnen flink wat geld kosten. Je hebt natuurlijk te maken met de toegangsprijzen, maar ook overnachtingen, ieder festival een nieuwe tent en eten en drinken. Maar ook je kleding mag je niet uitvlakken. Je wilt niet op ieder festival in dezelfde outfit verschijnen.

Wat eet en drink je tijdens een festival?

Om het te kunnen volhouden is het belangrijk dat je niet alleen maar leeft op vet en alcohol. Je wordt er dik van en je loopt nog een alcoholprobleem op. Daarbij heb je de vitamines ook gewoon nodig. Anders zie je er na een zomer met festivals uit alsof je tien jaar ouder bent. Je kunt op festivals tegenwoordig ook gezond eten krijgen, zelfs vegan als je dat zou willen. Ook alcoholvrije dranken zijn er tegenwoordig volop verkrijgbaar. Van een smoothiebar tot versgezette koffie en thee. En dat kan soms heel verstandig zijn. Mocht je alcoholgebruik toch een probleem vormen, weet dat je altijd terecht kunt bij verslavingszorg. Je kunt dan gewoon weer door naar het volgende festival of gewoon weer terug aan het werk.

Hygiëne tijdens een festival blijft een probleem

Want over het algemeen is een festival pas compleet als het een enorme prutbende is. En dus modder overal, tot in de douches. Als die tenminste al voldoende beschikbaar zijn. Toch wordt ook dat beter, de laatste jaren. Je kunt nu vaak muntjes kopen of je inschrijven voor een bepaalde tijd. Zo hoef je niet urenlang in de rij te staan en mis je dus je favoriete artiesten niet. Toch kan het verstandig zijn om toiletbrilhoezen en eigen toiletpapier mee te nemen, gewoon voor een veiliger gevoel.

Het belangrijkste tijdens een festival? Genieten!

Want er gebeurt nogal wat tijdens zo’n festival. De meest bijzondere artiesten komen voorbij, je danst de hele dag en je leert allerlei nieuwe mensen kennen. Sta vooral open voor de ervaring. En heb je genoten? Ga dan online op zoek naar het volgende festival. Wist je dat er zelfs mensen zijn die nooit op vakantie gaan, maar alleen alle festivals bezoeken? Dat is een unieke manier van vakantie vieren. Je komt nog eens ergens en je maakt nog eens wat mee!

Geef een antwoord