Wil je ook subsidie voor een huislift?

Je huis; je veilige basis. Eigen huis is goud waard, wordt ook wel eens gezegd. De plek waar je altijd weer naar terug kunt keren na een dagje bij familie, of het doen van de boodschappen. Het kan voorkomen dat je gehandicapt raakt door een ongeluk of val. Of dat je wat gebreken aan je lichaam krijgt door ouderdom. Door deze zaken kan het moeilijk zijn de trap op en af te kunnen. Dan kun je wel wat ondersteuning gebruiken in de vorm van een handige traplift. Je kunt hem eenvoudig aan de huidige trap laten bevestigen. Als de stroom uitvalt kun je hem nog steeds gebruiken, want het werkt op een accu. Andere voordelen: je kunt de verhuizing nog even uitstellen want het vergroot je zelfstandigheid. Soms kun je subsidie voor de huislift aanvragen.

Hoe vraag je subsidie voor een huislift aan?

Een mooi bijkomend voordeel is dat je, wanneer je een officiële indicatie via de Vlaamse overheid hebt, je subsidie voor de traplift, oftewel huislift, aan kunt vragen. Dit gaat via de VAPH (voor personen met een handicap). Soms kun je ook via de gemeente subsidie krijgen. Dat is natuurlijk heel fijn! Want een (tweedehands) traplift voor een rechte trap kost al snel een paar duizend euro. Je kunt hem overigens ook huren. Wat zijn de traplift prijzen in dat geval? Huren kan al vanaf 70 euro per maand. Voor de subsidie huislift aanvragen moet je wel wat documenten toevoegen zoals een motivatieverslag waarmee je aantoont dat de huislift voor jou onmisbaar is. Wil je weten hoe hoog de subsidie voor je huislift is, dan dien je de refertelijst te raadplegen van het VAPH.

Wat zijn de traplift prijzen?

Op internet kun je veel traplift prijzen vinden. Een tweedehands exemplaar voor een rechts trap kun kost zo’n 2000 euro. Voor een trap met een kromming betaal je al snel 4000 euro. Traplift prijzen zijn dus volledig afhankelijk van welk model je hebt. Indien je ouder dan 65 jaar bent krijg je zelfs de helft van de aankoopprijs terug. Online kun je je alvast oriënteren welke je wilt hebben en daarbij zie je ook de traplift prijzen; kies bijvoorbeeld voor een Traplift Swing buitenbocht, een Modul-Air met draaibare zitting of de rechte Levant Classic. Ze kunnen door de specialiste bij jou thuis geïnstalleerd worden (dit duurt een dagdeel) waarbij je uitgebreide instructies krijgt hoe het werkt. Leuk weetje: wist je dat er inmiddels ook speciale trapliften te koop zijn voor je hondje? 

 

Geef een antwoord