Ongeluk zit in een klein hoekje: neem een letselschadeadvocaat

Vervelend: u heeft een ongeval meegemaakt. Misschien bent u aangereden, gevallen, of heeft u op een andere manier letsel opgelopen. Naast de lichamelijke of psychologische letsel, heeft u misschien ook letselschade. Dit kan bijvoorbeeld een studievertraging inhouden, medische kosten, reiskosten of smartengeld. U doet er goed aan dan een letselschade advocaat in Gouda te raadplegen.

Schuld.

Helaas zit soms een ongeluk in een klein hoekje. We wonen met zo veel mensen op de wereld, dat we niet altijd met iedereen rekening kunnen houden. Dit kan verergerd worden door bijvoorbeeld haast, het hebben van stress, een slechte concentratie, onoplettendheid, en emotionele instabiliteit. Ook apparaten die niet tot behorens werken kunnen ongelukken veroorzaken. Maar bij wie ligt dan de schuld?

Doe maar normaal…

Mensen zijn vaak geneigd om het stof van de broek te kloppen en te zeggen: ach, zand erover. Maar vaak ervaren zij naderhand nog letsel. Zo kunnen zij toch later nog fysieke klachten of psychologische klachten ontwikkelen. En bij schade; wie betaalt dat dan?
Denk aan een vrouw die struikelt omdat een rioolwerker de put niet goed op de deksel heeft gelegd. Ze valt, en kneust haar enkel. Ook haar telefoon ligt aan diggelen. Vanwege de stress en andere emoties, kan zij geneigd zijn om te zeggen dat het wel goed gaat, en proberen door te lopen. Zij ziet het vallen als haar eigen schuld, en dat de telefoon stuk is is daar een direct gevolg van.
In Nederland hebben wij allemaal de 'Doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg' mentaliteit. Doorzetten en op de kiezen bijten staan bij ons hoog in het vaandel; we zijn tenslotte een sterk volk. Maar wij zijn ook een rechtvaardig volk; en soms ligt een ongeluk niet compleet aan jezelf.
Daarom is het verstandig iemand te raadplegen die verstand van zaken heeft, zeker als het een conflict tot gevolg heeft.

Conflict.

Helaas gebeurt het nog wel eens dat men er niet over uit kan komen bij wie de schuld ligt, en wat de schade of het letsel precies inhoudt. Soms zijn mensen geneigd de schuld bij een ander te leggen, maar soms nemen ze te veel schuld op zich. Het is lastig om daar samen uit te komen. Een objectieve blik is dus nodig om een rechtvaardige beslissing te nemen. Zo wordt de wereld een stukje eerlijker.
Schroom niet om hier hulp bij te zoeken; een ongelukje zit immers in een klein hoekje.

 

Geef een reactie