Tweedehands duurzame fietsen

Baal jij er ook zo van, dat als je haast hebt alles lijkt mis te gaan? Heb je een etentje waarvoor je al iets te laat bent, en dan is je fiets gestolen. Of een lekke band. Of je voorwiel valt eraf. Dit soort dingen overkomen uitgerekend jóú altijd, en dan sta je weer vloekend in de regen een taxi te bellen terwijl je online kijkt hoe laat het openbaar vervoer gaat.
Wat je ook kunt doen, is gewoon kijken bij tweedehands fietsen in Den Haag.
Dit bedrijf is niet alleen goedkoop, ze bieden ook nog eens tweedehands gerecyclede fietsen aan in een refurbished pakje. Deze kun je kopen, of leasen. En nog beter: ze kunnen hem zelfs voor de deur afzetten. Geen gedoe meer met fietsen in de achterbak van je moeder!

Fietsland.

Nederland is en blijft een fietsland, waar we alles steevast blijven doen op de fiets. Kinderen ophalen? Neem de bakfiets mee. Ook handig voor boodschappen trouwens. Naar werk fietsen we, door weer en wind (en vaak ook regen). Op vakantie? Een fietsvakantie! Wij Nederlanders kunnen er geen genoeg van krijgen. Natuurlijk hebben wij ook een mooi land om door te fietsen. We hebben weilanden en lange uitgestrekte vlaktes, we hebben heuvels (geen bergen), we hebben smalle straatjes met oneven klinkers, en prachtige grachten waar de auto's ook langs sjezen. Er valt veel te zien in Nederland en dat doen wij op de fiets!

Milieu.

Ik heb zelf ook wel eens diep in de buidel getast voor een nieuwe fiets. Maar ik heb ook wel eens een rammelbakkie overgekocht van iemand. Die viel dan altijd binnen een maand uit elkaar van ellende. Dan bleek die band wel heel erg vaak lek te zijn, of het spatbord los te komen, of de versnellingen niet te werken. Gelukkig zijn deze fietsen daar goed op nagekeken. Ze fietsen goed, zijn stevig en duurzaam. Dat is natuurlijk ook belangrijk; het is goed voor het milieu dat we alles op de fiets doen, maar ook dat we fietsen hergebruiken. Sommige fietsen worden namelijk gestolen, maar sommige fietsen haalt de gemeente ook weg als ze bijvoorbeeld op een verkeerde plek staan. Dit zijn dagelijks enorm veel fietsen. Zonde om daar niks mee te doen, toch?

Fietsen is naast goed voor het milieu ook goed voor jezelf en je gezondheid. Je houdt je lichaam fit puur door het heen en weer fietsen van en naar werk. Er wordt men aangeraden minimaal een halfuur per dag te bewegen. Met de stress van de ochtend, fiets jij vast dubbel zo hard. Maar dan heb je wel een mooie nieuwe fiets!

Geef een reactie